CIMA
Chartered Institute of Management Accountants

Chartered Institute of Management Accountants a fost fondat in 1919 sub denumirea de „Institute of Costs and Works Accountants”. In prezent, este un corp profesional contabil recunoscut la nivel international ce pune accentul pe dezvoltarea profesiei de management accounting. Cu peste 218.000 de studenti si membri inregistrati, CIMA este cel mai mare forum contabil dedicat profesionistilor care activeaza in contabilitatea de management. Relevanta calificarii CIMA a devenit din ce in ce mai cautata si respectata.
Persoanele calificate CIMA lucreaza in domeniul industriei, consultanta manageriala, comert, banci, sector public. Ei interpreteaza situatiile financiare pentru a lua decizii strategice cu privire la viitorul companiei. Programul de calificare CIMA combina o serie de examinari practice si riguroase, cu o perioada de experienta profesionala supravegheata.

Este CIMA potrivita pentru mine?

Profesionistii calificati CIMA sunt lideri in afaceri ce opereaza in toate domeniile unei organizatii. Totodata, CIMA pregateste angajatii pentru o cariera in afaceri.

Calificarea CIMA este potrivita pentru dumneavoastra daca doriti sa va dezvoltati abilitatile in afaceri si in strategia financiara. Studiind pentru aceasta calificare, veti dobandi abilitati foarte variate care va ofera expertiza necesara de a va consolida pozitia pe piata locurilor de munca si de a adauga valoare afacerii dumneavoastra.

Programa CIMA

CIMA introduce o programa actualizata pentru calificarea profesionala si noi metode de examinare, care vor intra in vigoare incepand cu Ianuarie 2015. Scopul este acela de a pregati profesionisti increzatori si capabili, in domeniul contabilitatii de management, care sa isi coordoneze si sa isi conduca organizatiile catre un succes sustenabil.

  1. CIMA Certificate in Business Accounting
  2. CIMA Professional Qualification:
  • Nivelul Operational
  • Nivelul Management
  • Nivelul Strategic 

Daca nu detineti exceptari relevante, calatoria dumneavoastra pentru a deveni un Chartered Management Accountant incepe cu CIMA Certificate in Business Accounting. Acesta include cinci examene sustinute in regim Computer Based Assesment (CBA). Testele CBA se pot sustine in centre autorizate Pearson VUE pe tot parcursul anului, asadar va puteti sustine examenul oricand va considerati pregatit.

Daca detineti exceptari, sau ati terminat CIMA Certificate in Business Accounting, puteti trece la CIMA Professional Qualification, care va conduce spre statutul de Chartered Management Accountant (ACMA).


Save

Save

 
Untitled Document