Administrarea CIMA

Inregistrarea la CIMA

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va inregistrati direct la CIMA. Ca sa deveniti student, va puteti inregistra onilne, pe website-ul CIMA. 

Pentru inscriere, este necesar sa: 

  • Respectati cerintele de inscriere CIMA.

  • Aplicati pentru exceptari, in acelasi timp ce va inregistrati ca student (unde este cazul). Daca vreunul din subiectele cuprinse in syllabus a fost tratat in foile matricole ale dipomelor dumneavoastra, vi se vor acorda exceptari!

  • Va inregistrati ca student completand formularele necesare si achitand taxa de inregistrare, atat online cat si contactand centrul calificat CIMA.

Dupa inregistrarea la CIMA va vor fi trimise informatii despre inscrierea la examen. De acum va puteti completa si incheia inregistrarea la examen online, asigurandu-va ca nu veti rata datele examinare.

Atentie! Inscrierea la BPP nu va inscrie si la CIMA.

Aplicarea pentru exceptari

CIMA va poate oferi exceptari, in functie de experienta si de educatia dumneavoastra. De exemplu, daca detineti o diploma in domeniul contabilitatii sau in cel al afacerilor, este foarte probabil sa puteti obtine exceptari pentru unele sau chiar toate examinarile din cadrul CIMA Certificate.

Puteti avea dreptul la exceptari daca:
  • sunteti un absolvent de studii superioare, sau detineti o diploma de certificare;

  • sunteti student sau membru AAT;

  • ati promovat cursurile Open University Certificate in Accounting;

  • ati promovat sau studiati in momentul de fata o calificare profesionala.

Aici puteti afla mai multe informatii referitoare la exceptarile CIMA

De asemenea, puteti aplica pentru exceptari dupa ce deveniti student CIMA, daca dobanditi noi certificate relevante in acest timp.
 
Uneori, aplicarea pentru exceptari sau acceptarea acestora nu sunt recomandate. Acest lucru depinde de felul in care percepeti procesul si stilul dumneavoastra de studiu, cat timp a trecut de cand ati studiat ultima oara si despre cat de increzator sunteti in subiectul de studiu. Ar trebui sa aveti in vedere faptul ca examinarile de nivel superior se bazeaza pe informatii cuprinse in etapele inferioare ale calificarii.

Daca vi se acorda o exceptare, CIMA va percepe o taxa egala cu taxa de examen, ca si cand ati fi promovat examenul.

Inregistrarea la cursuri

Pentru a va inregistra la cursuri, va rugam sa ne contactati la cima@bpp.ro.

Taxele CIMA

Aici puteti afla mai multe informatii referitoare la taxe si modalitati de plata.

Rezultatele examenelor

Rezultatele examenelor Objective Tests sunt disponibile imediat cum ati iesit din examen. Rezultatele pentru examenele Case Study sunt eliberate in aproximativ 6 saptamani de la data sesiunii de examinare. Va rugam sa consultati site-ul CIMA, in apropierea datei, pentru cele mai recente si actualizate informatii privind expedierea rezultatelor.

 
Untitled Document